V Kloboukách zakončí trhovou sezonu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Poslední letošní hospodářský trh se ve Valašských Kloboukách uskuteční v pátek od 13 hodin. Serveru Zlin.cz to za valašskoklobouckou radnici řekla Sandra Novotná Kollerová.

Na tržnici u muzea se po čtrnácti dnech opět setkají prodejci a výrobci tradičních frgálů, sýrů, uzenin, perníků, medoviny, koření, dekorací a ostatního zboží.

„Letos se trhy konaly už potřetí a počítáme s nimi i v roce příštím,“ sdělil místostarosta Martin Janík. Náklady podle něj pokrývají poplatky od prodejců. „Trhy přinášejí příležitost regionálním výrobcům, zákazníkům pak možnost zakoupit zboží, o kterém ví, kde a jak vzniklo. Klobucké hospodářské trhy pořádáme s cílem podpořit místní zemědělství a chovatelství a současně oživit tradici přímého prodeje českých hospodářských produktů a zdravých potravin,“ doplnil místostarosta.

Třetí ročník zaznamenal mírný pokles zájmu prodejců, ale i tak jich do Valašských Klobouk přijelo celkově okolo 30 – průměrně 20 prodejců na trh. Každou akci, dle odhadu organizátorů, navštívilo přibližně 300 lidí.

Letos se v Kloboukách konalo 13 trhů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x