Kroměřížští policisté vybrali na pokutách 16 tisíc korun

KROMĚŘÍŽ - Celkem 16 tisíc korun vybrali policisté během dopravně bezpečnostní akce na Kroměřížsku. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policisté se opět zaměřili na přestupky řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu. Dohlíželi zejména na dodržování zákazu požívání alkoholu a drog, kontrolovali, zda jsou řidiči i spolujezdci ve vozidlech řádně připoutáni nebo zda řidiči za jízdy netelefonují.

Dopravní a pořádkoví policisté zkontrolovali bezmála 230 vozidel a zjistili 31 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. „Osmadvaceti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 16 tisíc korun. Čtyři přestupce jsme oznámili správnímu orgánu k projednání,“ upřesnila Kyšnerová.

Mezi nejčastější prohřešky patřilo nedodržení stanovené rychlosti, špatný technický stav vozidel a také to, že řidiči nebo spolujezdci nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. „Jednomu řidiči cizí státní příslušnosti jsme uložili za absolutně nevyhovující stav nákladní soupravy kauci ve výši sedm tisíc korun. Podezřelý ji na místě zaplatil. Nyní ho čeká projednání přestupku ve správním řízení na městském úřadě,“ doplnila Kyšnerová.

V Holešově u jednatřicetiletého řidiče osobního automobilu odhalil drogový tester užití návykové látky Cannabis.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x