V rámci Dnů řemesel přivítá zlínská kovárna zájemce o studium

ZLÍN - Ještě v sobotu mají zájemci o studium strojírenských oborů i široká veřejnost možnost navštívit společnost Kovárna Viva ve Zlíně, a to v rámci Dnů řemesel. Serveru Zlin.cz to za společnost sdělil Zbyněk Rozsypal.

Kovárna se společně s dalšími průmyslovými firmami na Zlínsku stala součástí projektu Dny řemesel Krajské hospodářské komory Zlínského kraje. Cílem je přilákat mladé lidi k řemeslným oborům, v případě zlínských firem v bývalém Baťově areálu ke strojírenství. V rámci tohoto projektu připravila Kovárna Viva na sobotu i speciální program pro veřejnost, jehož součástí je také první ročník běhu baťovským areálem, kterého se mohou účastnit děti i dospělí.

Už v pátek mohli žáci 8. a 9. tříd absolvovat komentované prohlídky jednotlivých firem a zúčastnit se prezentace studijních oborů středních škol. „U nás se žáci například dozvěděli, jak vypadá moderní kovárenství v praxi, co obnáší práce konstruktérů, programátorů nebo operátorů výrobních linek nebo kde všude najdou uplatnění naše výkovky,“ řekl Zbyněk Rozsypal, předseda představenstva Kovárny Viva.

Pro zájemce o studium je určený i sobotní program, kdy do 14 hodin bude mít veřejnost možnost nahlédnout například přímo do výrobního provozu v nové budově číslo 72 s moderními automatizovanými linkami, prohlédnout si výstavu z historie i současnosti tohoto řemesla nebo na praktických ukázkách odhalit rozdíly mezi strojním a ručním kováním.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x