Řidiči na Slovácku méně pili, ale více telefonovali

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Statistika dopravních přestupků na silnicích Uherskohradišťska nedoznala v mezitýdenním srovnání žádné výrazné výkyvy. I tak ale policisté zadrželi o něco méně podnapilých šoférů, naopak přibylo telefonujících řidičů i šoférů pod vlivem drog, serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

 Například před dvěma týdny zastavili policisté celkem 13 řidičů pod vlivem alkoholu, za posledních sedm dní jich v policejní síti uvízlo osm. Do statistiky se dostala i řidička Fiatu. V Mistřicích při průjezdu pravotočivou zatáčkou najela do protisměru, kde narazila do projíždějícího auta. Žena aniž by zastavila, uháněla s vozem dál. To si ale druhá řidička z nabouraného vozu nenechala líbit a ženu dojela. „Pravým důvodem, proč žena od nehody ujela, byl alkohol. Přivolaní policisté jí v dechu naměřili 2,53 promile alkoholu,“ podotkl Mergental.

Pod vlivem alkoholu řídil i čtyřiapadesátiletý muž v Buchlovských horách. Povolenou sedmdesátikilometrovou rychlost překročil ve svém mercedesu o více než osmdesát kilometrů a navíc měl v dechu 0,58 promile.

Alkohol si neodepřel ani jeden cyklista v Bojkovicích. Toho zastavila policejní hlídka v ulici Mánesova. Padesátiletý muž jel na neosvětleném kole a ještě navíc kličkoval od jednoho kraje silnice k druhému. Dechová zkouška vyšla s výsledkem 2,62 promile alkoholu.

O jednoho hříšníka se zvýšila v posledním týdnu statistika nepřipoutaných řidičů, šoférů pod vlivem drog a těch, co nedodrželi stanovenou rychlost. Telefonistů zadrželi policisté před dvěma týdny 24, v uplynulém týdnu jich bylo o pět více.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x