Otrokovice udělily cenu i za záchranu života

OTROKOVICE - Otrokovická radnice rozdala Ceny města Otrokovice, tentokrát za dlouhodobou spolupráci i záchranu života. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Vaculová.

Pocty se dočkal muzikant Jaroslav Zimák a družstvo Starých pánů SK Baťov 1930. Ocenění uděluje město za mimořádný čin v různých oblastech lidské činnosti nebo za podstatný přínos pro rozvoj nebo propagaci města.

Jaroslavu Zimákovi město udělilo cenu při příležitosti ukončení jeho kariéry sbormistra Ženského pěveckého sboru a za příkladnou reprezentaci města při četných veřejných vystoupeních. Vedl dívčí pěvecký soubor Moravanka, hrál v cimbálové muzice a jiných hudebních skupinách. Většině otrokovických občanů je ale nejvíce znám jako sbormistr Ženského pěveckého sboru.

Cenu města Otrokovice si odneslo i družstvo Starých pánů SK Baťov 1930 za pomoc při záchraně života. Při fotbalovém tréninku ve Sportovním areále Baťov zkolaboval po zásahu míčem do prsou přímo na hřišti jeden z hráčů. Bezprostředně poté správce sportovního areálu zavolal rychlou záchrannou službu. Mezitím začali spoluhráči udržovat životní funkce zkolabovaného kolegy nepřímou masáží srdce a umělým dýcháním z úst do úst. Díky okamžitému a duchaplnému konání hráčů i správce areálu nemá muž poškozeny žádné životu důležité funkce.

„Denně se kolem nás pohybuje mnoho osob, které jsou něčím výjimečné a my považujeme za nutné si jich všímat a snažit se je v jejich úsilí, aktivitách i činech podporovat. Proto každoročně udělujeme tato ocenění,“ doplnil otrokovický starosta Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x