Zlínské kulinářské centrum naučí, jak se připravit na Haloween

ZLÍN - Zlínské kulinářské centrum Chef se už v úterý promění v rejdiště čarodějnic, pavouků a dýní - s předstihem tu příchozí naučí, co na pořádnou strašidelnou párty je potřeba umět. Serveru Zlin.cz to uvedla Zuzana Vičanová.

Příchozí si v kulinářském centru vyzkoušejí, jak vydlabat dýni, jak připravit patřičně děsivý drink pro dospělé i děti a chybět nebudou ani tematicky laděné pochoutky.

„Začínáme po 16. hodině. Nejde o typický kurz vaření, spíš o workshop. Společně si připravíme vskutku strašidelné menu. Mezi favority patří obludné muffiny, pavoučí salát, křupavé prstíky, děsiví duchové, ale i další kouzelné pochoutky,“ upřesnila Vičanová.

Vítány jsou všechny děti, starší deseti let už nemusejí mít dospělácký doprovod.

Halloween je anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října den před Svátkem všech svatých a Dušičkami. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem a koledují o sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii nebo na Novém Zélandu. V České republice nejde o tradiční svátek. Některé domácnosti si před dům symbolicky dávají rozsvícené dýně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x