Zlínská radnice i letos podpoří charitativní prodej vánočních růží

ZLÍN - Město Zlín podpoří i letos charitativní prodej vánočních růží, který organizuje Sdružení Šance. Výtěžek z prodeje bude poukázán na léčbu onkologicky a hematologicky nemocných dětí, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Radnice se k akci připojila už v předchozích dvou letech. „Vůbec jsme neváhali. Sdružení Šance pomáhá malým dětem a jejich rodičům v opravdu vážných životních situacích a za to mají můj velký obdiv. Tuto akci letos podpoříme nejen nákupem těchto květin, uvolněním místnosti na radnicí a medializací, ale i tím, že dobrovolníkům ze Šance pomůžeme i organizačně,“ prohlásil primátor a lékař Miroslav Adámek.

Na radnici bude možné koupit si vánoční růže 4. prosince od devíti hodin v místnosti 131, která se nachází hned v přízemí.

V loňském roce vynesl prodej vánočních růží částku přes půldruhého milionu korun. I díky němu může Šance hradit rodičům pobyt s léčeným dítětem v nemocnici po dobu tří měsíců, finančně pomáhat rodinám s onkologicky či hematologicky nemocnými dětmi nebo zaplatit rodinám s dítětem po absolvování léčby týdenní zotavovací pobyt.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x