Hasiči likvidovali požár louky i stohu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Hned ke dvěma požárům v přírodě museli během dvou dní vyjet hasiči v rámci Zlínského kraje. Na Vsetínsku hořela louka, na Kroměřížsku zase stoh, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Jako první vypukl požár louky u obce Huslenky. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů se čtyřmi cisternovými automobily. „Podle prvotních informací zasáhly plameny travní porost  louky na ploše asi 50 x 50 metrů, nakonec ale hořela plocha o rozměrech přibližně 100 x 200 metrů. Oheň se navíc šířil k blízkému lesu,“ podotkl Netopil. Na zasažené louce rostlo také několik stromů, které však nakonec zůstaly požárem nepoškozeny. Okolnostmi, které předcházely vzniku požáru a mírou zavinění ze strany konkrétních osob, se bude zabývat povolaný vyšetřovatel požárů z Valašského Meziříčí.

K mohutnému požáru stohu pak v pondělí ve večerních hodinách vyjížděli hasiči na Kroměřížsku. „Stoh vzplál u obce Lutopecny a po našem příjezdu byl už celý v plamenech. K události se sjelo celkem osm jednotek hasičů,“ konstatoval Netopil. Oheň zasáhl stoh o délce asi 20 metrů a výšce pět metrů. Okolnostmi vzniku požáru se budou opět zabývat vyšetřovatelé.

Mapa


Zobrazit místo Hasiči likvidovali požár louky i stohu na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x