Pro poštu v centru Zlína už hlasovaly stovky lidí

ZLÍN - Téměř osm stovek lidí už vyjádřilo podporu snaze radnice přesvědčit Českou poštu, aby otevřela několik přepážek v centru Zlína. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Většina účastníků anketní kampaně vyjádřila svůj názor prostřednictvím banneru na internetových stránkách www.zlin.eu, stovky podpisů jsou i na arších vystavených na informačním centru v přízemí radnice.

Z dosavadního hlasování je patrné, že alespoň malou pobočku pošty by si v centru Zlína přáli i lidé z okolních měst a obcí. „Registrujeme hlasující třeba z Otrokovic, Vizovic, Sazovic nebo Fryštáku. Potvrzuje se, že řada mimozlínských občanů spojuje návštěvu úřadů a obchodů v centru krajského města s cestou na poštu. A protože ta je nyní téměř kilometr daleko v bývalém továrním areálu, dostávají se tito lidé do určitých problémů,“ konstatoval primátor Miroslav Adámek.

Téměř dvě desítky reakcí dodaných prostřednictvím internetu musela radnice vyřadit. Neobsahovaly totiž celé jméno a adresu, což jsou jediné podmínky pro účast v anketní kampani. „Apelujeme proto na všechny případné hlasující, aby formulář vyplnili pečlivě. Jen tak budeme moci jejich hlasy připojit k seznamu, který předáme vedení České pošty,“ vyzval 2. náměstek primátora Aleš Dufek, který společně s Miroslavem Adámkem jednání s Českou poštou vede.

Anketní kampaň spustila radnice jen pár dnů poté, co Česká pošta oznámila v reportáži České televize, že preferuje zřízení pobočky v jiné části města. Jejím prostřednictvím může veřejnost vyjádřit své přání vrátit poštu na náměstí Míru či do jeho blízkosti. Hlasovat je možné do pátku 22. listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x