Za požáry v obci Lutopecny může žhář

LUTOPECNY - Za dvěma požáry, které vypukly během prodlouženého víkendu v obci Lutopecny na Kroměřížsku, stojí neznámý žhář. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

První požár vypukl v noci na sobotu v části Měrůtky. Na travnaté ploše pole tu někdo podpálil uložené lisované kulaté balíky slámy. Shořelo jich sedm, a to v hodnotě téměř tři tisíce korun. Podruhé hořelo v pondělí k večeru na opačném konci obce. „Tam pro změnu někdo zapálil stoh, který se nacházel u budovy kravína. Oheň zničil dva tisíce metrů krychlových pšeničné slámy. Škoda se vyšplhala na částku 36 tisíc korun,“ upřesnila Kyšnerová.

Případy nyní vyšetřují kroměřížští policisté. V prvním případě šlo o přestupkové jednání proti majetku a ve druhém o trestný čin poškození cizí věci.

„V souvislosti s těmito skutky žádáme o pomoc také veřejnost. V případě, že někdo v blízkosti požářišť viděl podezřelé osoby či vozidla, ať zavolá kroměřížským policistům na telefonní číslo 974 675 651 nebo na bezplatnou linku Policie ČR 158,“ doplnila Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x