Policisté vyrazili na hřbitovy

ZLÍN - Už několik dní jsou vidět v okolí hřbitovů ve Zlíně policejní hlídky, zvýšenou kontrolou se snaží zajistit klidné a nerušené podmínky pro uctění Památky zesnulých. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Preventivní akce má mimo jiné odradit zloděje a vandaly. „Z minulosti víme, že se tato preventivní opatření vyplácejí a díky nim se nám daří počty krádeží na hřbitovech značně eliminovat. Dohlížet však nebudeme pouze nad veřejným pořádkem, ale také nad dopravou. Dušičky totiž také znamenají zvýšený provoz na komunikacích,“ podotkl Jaroš.

Lidé objíždějí jednotlivé hřbitovy auty a často také za volant usedají takzvaní sváteční řidiči. Parkovací místa jsou v těchto dnech vesměs zcela zaplněna a řidiči pak parkují i na místech, která jsou k tomu nevhodná a mnohdy i zakázaná. „Apelujeme tedy na všechny řidiče, kteří se chystají objíždět hřbitovy vozem, aby dodržovali pravidla a respektovali případné pokyny policistů. Zároveň by ale neměli svá auta nechávat na odlehlých a neosvětlených místech,“ doplnil Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x