Rozsvícení vánočního stromu bude v Otrokovicích opět spojeno s pomocí potřebným

OTROKOVICE - Otrokovická radnice letos již pošesté slavnostně rozsvítí vánoční strom na náměstí 3. května a současně budou dobrovolníci pod heslem Pomáháme potřebným prodávat příchozím návštěvníkům občerstvení. Výtěžek z prodeje je určen na pomoc onkohematologicky nemocným dětem, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Akce se uskuetční v pátek 29. listopadu v 16 hodin v prostoru před Otrokovickou Besedou, kdy na připraveném pódiu vystoupí umělecká tělesa z Otrokovic i okolních obcí. Vrcholem bude rozsvícení vánočního stromu, který poté rozzáří celé náměstí. „Letos se podařilo zajistit hodnotnou hudební produkci v podobě známého písničkáře Janka Ledeckého, který svůj koncert zahájí v 19 hodin ve velkém sále Otrokovické Besedy. Akce je mezi občany města velmi oblíbená a ročně ji navštíví tisíce lidí,“ podotkla Vaculová.

V rámci této městské akce se na jednom místě shromáždí na více než čtyři hodiny několik tisíc lidí. Těmto návštěvníkům letos již šestým rokem nabídne parta dobrovolníků v jedenácti charitativních stáncích kompletní občerstvení. Návštěvníci si budou moci koupit svařené víno, punč i čaj, dále pak klobásky, grilovaná masa a další pochutiny. „Pro letošní ročník akce jsme se rozhodli věnovat veškerou takto získanou tržbu z prodeje občerstvení ihned po skončení akce, prostřednictvím držitelky Ceny města Otrokovice Zdeňky Wasserbauerové, na pomoc onkohematologicky nemocným dětem,“ sdělil spoluorganizátor akce Milan Plesar.

Za pět let trvání akce se podařilo pomoci potřebným celkovou sumou 381 tisíc korun „V roce 2008 jsme začínali se třemi stánky a tržba z prodeje činila 20 242 korun. Tenkrát jsme pomohli Canisterapeutickému centru ve Zlíně. Postupně přibývaly stánky a zvyšovaly se sumy, kterými jsme přispívali na nemocné děti a v posledních dvou letech také na zavedení systému zásobování pitnou vodou v súdánské vesničce Wad Ben Naga,“ uzavřel Milan Plesar s tím, že pro letošní rok je připravena novinka v podobě hrnečků vyrobených klienty Naděje Otrokovice, do kterých si mohou návštěvníci nechat natočit zvolené pití a za zaplacenou zálohu si hrneček buď nechat, nebo při odchodu vrátit organizátorům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x