V Uherském Ostrohu poprvé otevřou zámecké podzemí

UHERSKÝ OSTROH - Ještě v sobotu mají lidé možnost nahlédnout do zámeckého podzemí v Uherském Ostrohu. Jak Zlin.cz informovalo vedení uherskoostrožské radnice, je to vůbec poprvé, co je lidem nezatopená část podzemí zámku kompletně zpřístupněna.

Tentokrát organizátoři připravili vstup do řeckého podsvětí. „V jednotlivých komnatách podzemí ožijí bohové, hrdinové a nestvůry známé z řeckých bájí a pověstí. Návštěvníci zde narazí na hlavní řecké bohy – Háda, Dia a Poseidona. Nebude chybět ani moudrá Athéna, lovkyně Artemis, opojný Dionýsos nebo bůh války Arés. Z bájných bytostí potkají i Chárona,  Kerbera, Minotaura, Sirény nebo Medůzu,“ upřesnila vedoucí odboru kultury Andrea Helmichová.

Na akci se organizačně podílel nejen odbor kultury, ale také divadlo BLIC, dětský domov a velká skupina dobrovolníků. Pro odvážlivce bude podzemí otevřeno v době od 17 do 20 hodin. Vstupné je 80 korun, děti a důchodci zaplatí 50 korun. Rodinné vstupné pro dva dospělé a tři děti stojí 250 korun. Pořadatelé ale upozorňují, že akce není vhodná pro strašpytle, děti do pěti let a lidi trpící srdečními chorobami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x