Skutečně pořád ještě rostou. Pěknými úlovky se mohou pochlubit třeba desetiletá dvojčata Jakub a Matěj Michálkovi z Machové. Jeden z jejich hřibů vážil kolem půl kila, udržel si skvělou formu, uvnitř nebyl jediný červík. „Paráda, skvělé je, že náš taťka umí nejlepší houbovou polévku na světě, už se těšíme,“ nastínil Matěj, co že bude jako první chod nedělního oběda.
„Samozřejmě, že listopad už nebude na houby tak bohatý jako září a říjen, ale pořád ještě platí, košík do ruky a hurá do lesa,“ říká třeba znalec ze Slovácka Vojtěch Johaník.
Podle expertů porostou houby včetně pravých hřibů i nadále, konec sezóny pak učiní trvalejší ranní mrazy. Každopádně jsou ale listopadové úlovky hodně cenné.
„Houby doporučuji povařit a následně uskladnit v mrazáku. Polévka z nich tak může originálně provonět vánoční slavnostní stůl,“ láká ještě sedm týdnů před vánočními svátky do lesa Johaník.