Zelenáčovou šopou bude znít americký jazz v podání čtyř žen

ZLÍN - Ve zlínském hudebním klubu Zelenáčova šopa vystoupí v neděli nová dámská kapela Ludmila Štefánik Quartet. Serveru Zlin.cz to oznámil Martin Čurda Juřík.

Plně dámský soubor z USA  pořádá koncert u příležitosti druhého Ludmilina alba Elektricity. Vystoupení kapely začne od 19 hodin.

Všechny členky skupiny jsou profesionálky, hrající jazz řadu roků. „Díky jedinečnému zvuku a letitým zkušenostem dokáže tato ryze ženská kapela hrát na velmi vysoké úrovni,“ podotkl Juřík.

Ludmila se narodila v roce 1982 v Bratislavě, kde postupně vystudovala piano, jazzový zpěv a bicí. Ve zdokonalování svých hudebních dovedností pokračovala po čtyři roky na American School of Modern Music v Paříži. Poté studovala hudbu na Berklee College of Music v Bostonu. Studia na Berklee dokončila v roce 2011 a v současné době žije v Bostonu. Její hudební kariéra se rychle vyvíjí, Ludmilin hudební přínos byl opakovaně oceněn významnými americkými jazzovými servery a časopisy. V současné době plánuje své velké podzimní turné 2013 (Kanada, USA, Evropa). Repertoár turné bude tvořen skladbami z alba Elektricity, jež vyšlo letos v červnu.

„Projekt Elektricity je unikátní v několika ohledech. Už dámské kvarteto je samo o sobě dost vzácný host ve světě jazzu, Ludmilin kvartet navíc představuje crossoverový kulturní zážitek mezi jazzovou tradicí a východoevropskou lidovou hudbou. Kromě hudebního zážitku napříč kulturami je jedinečnou poznávací značkou souboru také post zpívající jazzové vibrafonistky, jedné z mála na světě,“ doplnil Juřík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x