Zlínské divadlo zahájilo prodej předplatného

ZLÍN - Městské divadlo Zlín zahájilo v pondělí prodej nového předplatného. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Nové roční předplatné nabízí dvě komedie, další z legendárních broadwayských muzikálů, nesmrtelnou klasiku i silné regionální téma. Kromě pětice atraktivních titulů, které budou na programu vždy v pátek od 17 hodin, se diváci mohou těšit i na originální divadelní dárek a řadu bonusů, například na besedu s herci bezprostředně po každém představení. „Letos divadlo nabízí roční předplatné i s lákavou novinkou pro mladé rodiny – abonenti mohou využít nové služby hlídání dětí v divadle zdarma,“ upřesnila Jurčová.

Prvním titulem z nabídky ročního předplatného je autorská komedie Hrabě Monte Carlo. Na tělo velkému zlínskému jevišti a hercům ji napsala osvědčená autorská dvojice Roman Vencl a Michaela Doleželová, která je i spoluautorkou věčně vyprodané komedie ve Studiu Z Vzpoura nevěst. Režie se chopil Jakub Nvota, režisér diváckých hitů Splašené nůžky, Sluha dvou pánů nebo Souborného díla Williama Shakespeara ve 120 minutách. V hlavní roli se představí hvězda letošní ankety Aplaus, absolutní vítězka Hana Tomáš Briešťanská.

Na jaře příštího roku bude mít premiéru netrpělivě očekávaná inscenace Žítkovské bohyně podle knižního bestselleru Kateřiny Tučkové. S ní se po Palubním deníku Hanzelky a Zikmunda na jeviště Velkého sálu opět vrátí silné regionální téma – svá dramatická tajemství odkryjí nedaleké Moravské Kopanice. Inscenace v režii někdejšího uměleckého šéfa Dodo Gombára připomene pohnuté osudy pozoruhodných žen schopných léčit, uřknout a proklít, žen spjatých s přírodou a pozoruhodnou magií, která má své kořeny v hlubokém dávnověku. V titulní roli Dory Idesové diváci uvidí Petru Hřebíčkovou, která přijala nabídku na hostování a na zlínská prkna se vrací po třech letech působení v Praze. „Diváci se však mohou těšit i na domácí hvězdu – Hanku Briešťanskou, která se s Petrou bude v hlavní roli Dory Idesové alternovat. Navíc Petra vzhledem ke svým pracovním závazkům a vytíženosti pravděpodobně nenastoupí hned od premiéry, spíše až v závěru sezony,“ upozornila umělecká šéfka Hana Mikolášková.

Návštěvníci divadla se mohou těšit také na titul My fair lady. Jeden z nejslavnějších muzikálů podle hry George Bernarda Shawa Pygmalion v roce 1956 zazářil na Broadwayi a brzy poté se dočkal také filmového zpracování.

Divadelní atentát – politická satira, která Vás smíchy roztrhá. Tak zní podtitul nesmírně aktuální politické parodie Agent František ve službách Sherlocka Holmese. Nejen o diplomacii a převážně lehkovážně bude titul pro zlínské divadlo adaptovat jeden z nejvýraznějších současných dramatických talentů na Slovensku Peter Pavlac. Režírovat bude Patrik Lančarič. Autorem předlohy je Hugo Vavrečka – dědeček Václava a Ivana Havlových a diplomat ve službách Tomáše Bati. Novelu vydal v roce 1908 po pseudonymem Hugo Vavris.

Veršovanou klasiku a vrcholné dílo A. S. Puškina Evžen Oněgin zlínskému publiku v příští sezoně přiblíží režisér Pavel Khek, který je podepsán mimo jiné pod úspěšnými komediemi Kdo je tady ředitel? nebo Sen noci svatojánské.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x