V Kloboukách vypukne Snow Film Fest

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Milovníci adrenalinových sportů zamíří v pátek do Valašských Klobouk, kde se uskuteční Snow film fest. Serveru Zlin.cz to uvedla za valašskoklobouckou radnici Sandra Novotná Kollerová.

Celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémních zimních aktivitách nabídne například snímky o extrémním lyžování, skialpinismu, zimním lezení, snowkitingu a podobně. Festival navštíví 140 měst České republiky a 47 měst na Slovensku. Ve Valašských Kloboukách odstartuje festival v pátek 8. listopadu od 17 hodin v kině Svět.

„Snow film fest diváky před nadcházející zimou navnadí ukázkami neuvěřitelných sportovních výkonů za extrémních okolností. Polární podmínky, šokující překážky, situace na pokraji života a smrti, to vše doprovází adrenalinové expedice hrdinů této filmové přehlídky,“ řekla Marie Kolajová z městského infocentra. Snímky, které budou během večera k vidění, většinou zvítězily na mezinárodních filmových festivalech a odnesly si nejedno ocenění.

Filmy jako Lákavý strach, Modrá posedlost, Na sever od slunce, Napříč ledy či Snow way ukáží nedozírnost arktických pustin, stejně jako nádheru zasněžených hor a ledovců. Diváci na festivalu zažijí ohlušující ticho mrazivých plání, ale pocítí i zrychlený tep aktérů, kteří se vydávají za hranice svých možností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x