Stromy ve Zlíně vysadí budoucí zdravotní sestry i dobrovolní hasiči

ZLÍN - Ve Zlíně se v těchto dnech uskuteční několik veřejných výsadeb stromů. Serveru Zlin.cz to za zlínskou radnici sdělila Světlana Divilková.

„Lidé se na odbor městské zeleně začali sami obracet už v minulém roce. Chtěli se osobně zapojit do výsadby stromů. Zatímco loni se přihlásily dvě organizace, letos je zájem mnohem větší a odbor městské zeleně Magistrátu města Zlína pořádá tento týden dokonce pět veřejných výsadeb,“ poznamenala Divilková.

V úterý se o výsadbu postarají budoucí zdravotní sestry. V ulici Výletní na takzvané Baťově louce vysází asi 50 studentek ze Střední zdravotnické školy 11 dřevin. O den později přibližně dvacítka dětí z Mateřské školy Internáty zasadí jeden strom u poslední budovy pod gymnáziem. O zeleň se postarají také členové občanského sdružení Jóga v denním životě. Ti do země u Triomarketu v Prštném vsadí 10 stromů, a to ve čtvrtek. Děti ze Základní školy Malenovice pak v pátek vysadí 27 ovocných stromů podél cesty na Hostišovou a v sobotu se dají do práce i dobrovolní hasiči, kteří u vodárny ve Lhotce vysadí 14 třešní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x