Poštu v centru Zlína chce už přes tisíc lidí

ZLÍN - Počet lidí, kteří vyzývají Českou poštu k otevření pobočky v centru Zlína, již přesáhl tisíc a další denně přibývají. Anketní kampaň, kterou vyhlásila radnice, se setkává se značným zájmem veřejnosti, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Lidé chápou, že jsme na stejné lodi, že jedině společně můžeme přesvědčit poštu o tom, že v centru krajského města by alespoň několik přepážek být mělo,“ prohlásil k dosavadnímu zájmu o hlasování primátor Miroslav Adámek.

Nadále platí, že pro malou poštu v centru Zlína hlasují nejen obyvatelé města, ale i lidé z blízkého i vzdálenějšího okolí.

V souvislosti s novou pobočkou zaslalo vedení České pošty před několika dny na zlínskou radnici dopis, ve kterém mimo jiné sděluje, že byla zahájena jednání o zajištění prostor pro zřízení pošty v oblasti Jižních Svahů – Nivy – Vršava.  „O případném zřízení pobočky v centru Zlína není v tomto dopise ani slovo. Což vůbec nekoresponduje s jednáním České pošty v předchozích měsících, během kterých si její zástupci prohlédli na náměstí Míru a v jeho okolí hned několik míst a pro své přepážky si vybrali prostor, ve kterém dosud sídlí Galerie pod radnicí,“ upozornil náměstek primátora Aleš Dufek, který společně s Miroslavem Adámek jednání s Českou poštou vede.

Anketní kampaň, ve které mohou lidé podpořit realizaci myšlenky vrátit poštu do centra Zlína, bude pokračovat až do pátku 22. listopadu. Podpisové archy jsou vystavené v informačním centru v přízemí radnice, hlasovat je možné i prostřednictvím webu www.zlin.eu. „Stále věřím tomu, že pokud se pro poštovní přepážky v centru našeho města vyjádří dostatečně vysoký počet lidí, tak je Česká pošta do centra vrátí,“ konstatoval Miroslav Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x