Nové logo knihovny navrhli otrokovičtí školáci

OTROKOVICE - Novým logem by se již brzy mohla pyšnit Městská knihovna Otrokovice. Vítězný návrh vybrala porota z prací žáků otrokovických základních škol v rámci soutěže nazvané Logo knihovny, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií na žáky druhého stupně základních škol a žáky Základní umělecké školy Otrokovice. Dle zadání soutěže mohly být pro tvorbu výkresů použity dvě techniky – malba a kresba. Celkem se do soutěže zapojilo 61 žáků, 51 prací odevzdali žáci základních škol a 10 prací žáci základní umělecké školy.

„Vybrat nejlepší práci bylo obtížné, protože všechna díla byla velmi podařená,“ uvedla Vaculová. Organizátoři soutěže jako hlavní kritérium hodnocení nevolili ani tak výtvarné zpracování, jako zajímavý nápad, který následně zpracuje profesionální grafik. Porota nakonec ohodnotila jako nejlepší návrh práci Markéty Kadlčíkové ze Základní školy T. G. Masaryka. V kategorii základních škol se ocenění dočkal i Vojta Nájemník (ZŠ Mánesova), Vojta Brázdil (ZŠ Mánesova) a Tomáš Janeček (ZŠ TGM). Zvláštní cenu si odnesla Kristýna Odložilová (ZŠ TGM), která z důvodu postižení namalovala své logo ústy. V kategorii Základní umělecké školy vyhrála Pavla Gráfová, následovaná Annou Maňasovou a Anetou Kajnarovou.

„Výstava všech prací bude v první budově radnice umístěna do 22. listopadu. O tom, zda se logo knihovny změní a ponese podobu vítězného návrhu, rozhodnou otrokovičtí radní na svém zasedání,“ konstatovala Vaculová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x