Ve Zlíně se chystá interaktivní výstava stavebnic

ZLÍN -Třídenní Interaktivní výstava stavebnic se uskuteční od čtvrtka 21. do soboty 23. listopadu v Kulturním institutu Alternativa v Kolektivním domě ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to uvedla projektová manažerka obecně prospěšné společnosti Aktivně životem Věra Sojarová.

K vidění budou tradiční i méně obvyklé stavebnice z nejrůznějších materiálů. Návštěvníci si budou stavět z plastových kostiček Lego, kovových součástek legendárního Merkuru, z magnetických tyčinek Geomag, ale také třeba z dřevěných stavebnic zlínského výrobce Walachia. Na své si přijdou také modeláři, kterým se představí společnost Interkit.cz se svými stavebnicemi modelů známých staveb z modelářské keramiky a papíru.

Výstava také návštěvníky seznámí s historií jednotlivých výrobců. „Většinu z prezentovaných her bude možné na výstavě přímo zakoupit,“ dodala Stojarová.

Velkým lákadlem výstavy je stavebnice Merkur. Na výstavě mohou lidé obdivovat i moderní technologicky dokonalé roboty, jejichž kostru tvoří právě součástky stavebnice Merkur. Dřevěné stavebnice domků, chaloupek nebo hradů zase představí zlínská společnost Walachia, které se na podobných akcích prezentuje jen velmi vzácně. Obvykle svůj sortiment nabízí spíše jen na renomovaných světových hračkářských veletrzích.

„U dětí jsou stavebnice velmi oblíbené a navíc přispívají ke zlepšení jemné motoriky, učí je trpělivosti a koncentraci,“ poznamenala Stojarová.

Pro děti i dospělé chystají organizátoři také workshopy s origami. Toto japonské slovo, které znamená skládat papír, má v Japonsku dlouhou tradici. Rozvíjelo se i v jiných zemích a dnes je známé po celém světě. Workshopy budou v pátek od 15 do 18 hodin a v sobotu od devíti do 12 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x