Do Vánočního bazaru zlínského divadla se může zapojit i veřejnost

ZLÍN - Městské divadlo Zlín vyhlásilo sbírku věcí na Vánoční bazar pro Naději, který se uskuteční v pondělí 16. prosince v 15 hodin v horním foyer. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Vánoční bazar bude součástí bohatého předvánočního divadelního programu. „Pokud se lidem doma válí něco bez užitku, co by mohlo někomu jinému udělat radost, může nám to věnovat do prodeje nebo do dražby,“ podotkla šéfka vnějších vztahů Vladimíra Dvořáková.

Divadlo přijímá například keramiku, sklo a porcelán, bižuterii, módní doplňky (kabelky, opasky a podobně), bytové doplňky, knihy, originální CD a DVD, oblečení všeho druhu (maximálně pět let staré, čisté, zachovalé), umělecké předměty (nejlépe vlastní výroby), hračky a hry nebo sportovní potřeby. Lidé mohou věci přinést kdykoliv v pracovní dny do divadla na recepci, nejpozději však do 13. prosince.

Vánoční bazar promění horní foyer v barevné tržiště a herce Romana Blumaiera v neúnavného licitátora, aby se mohla uskutečnit napínavá aukce těch nejzajímavějších kousků. Své kulinářské výtvory do dražby přinesou i Gustav Řezníček, Josef Koller, Marie Vančurová, Eva Daňková nebo držitelka Thálie Helena Čermáková. Chybět nebude ani kulturní program stvořený divadelníky, při kterém si návštěvníci budou moci spolu s herci zazpívat koledy. Výtěžek z akce poputuje do zlínské Naděje. „Podpoříme jím provoz a vybavení sociálně terapeutické dílny, ve které se lidé s mentálním postižením učí ruční výrobu svíček z včelího vosku a voňavých mýdel,“ upřesnila Zuzana Šlúchová z Naděje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x