Nový kalendář města Otrokovice mohou získat i geocacheři

OTROKOVICE - Otrokovická radnice vydala nový nástěnný kalendář, který mohou lidé získat nejen za 80 korun v Otrokovické Besedě, ale při svém hledání na něj mohou narazit i geocacheři. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Kalendář je věnován sakrálním plastikám na Otrokovicku.

„Všechny ty křížky, sochy světců, boží muka a piety jsou součástí krajiny, ve které žijeme. Míjíme je často bez povšimnutí. A přesto právě ony jsou tím, co krajinu dotváří,“ poznamenal otrokovický starosta Jaroslav Budek. Místní fotograf Pavel Ligr zachytil celkem třináct plastik z Otrokovic, Tlumačova, Napajedel, Halenkovic, Pohořelic, Komárova a Spytihněvi.

Radnice láká k návštěvě zajímavých sakrálních plastik i moderní formou oblíbeného geocachingu. V Otrokovicích a okolních obcích bylo umístěno celkem sedm schránek. Jedná se o takzvané Multi-cache, kdy v první je odkaz na druhou, v té pak na další až k poslední. Pro první geocachery je ve schránce na konci hledání připraven poukaz právě na nový nástěnný kalendář města. Hledání začíná na souřadnicích N 49°11.784 E 017°32.213 a nápověda zní První je v keři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x