Jednání ohledně nedostavěného torza na Jižních Svazích míří k dohodě

ZLÍN - Město Zlín je o něco blíže k získání takzvaného torza na Jižních Svazích a pozemků, na kterých se tato nedokončená stavba nachází. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Takový je výsledek jednání v rakouském Linci, které vedli s jeho majitelem a bankou, v jejíž prospěch je zřízeno zástavní právo k dané nemovitosti, primátor Miroslav Adámek a jeho náměstek Ondřej Běták.

„Určitě jsme se posunuli směrem k dohodě, že torzo odkoupíme. Jednání s protistranami bylo vstřícné, za což jim chci poděkovat. Další jednání ale budou následovat, protože musíme doladit spoustu konkrétních věcí. Jsem však optimistou a věřím, že po dlouhých desetiletích zbavíme Jižní Svahy tohoto vředu,“ prohlásil Miroslav Adámek. Dodal, že další jednání se uskuteční do čtyř týdnů.

Betonový skelet obchodního centra vyrostlo na sídlišti Jižní Svahy v roce 1988. Práce se poté zastavily. V současné době je tento majetek zastaven u jedné z rakouských bank.

Záměr získat torzo připravuje současné vedení radnice velmi pečlivě. Stavbu, pokud se jí podaří skutečně převzít, hodlá poté v co nejkratším čase odstranit. Na jejím místě by měla vzniknout nejprve odpočinková zóna, která naváže na současný centrální park. „V dlouhodobějším horizontu bychom zde rádi viděli zázemí pro služby, které dosud obyvatelům Jižních Svahů chybějí, tedy například lékaři nebo třeba detašovaná pracoviště magistrátu. Určitě se nesnažíme torzo a pozemky pod ním získat pro to, abychom ho obratem prodali,“ sdělil Ondřej Běták.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x