Loučení fotbalové reprezentace. Bude u toho i Zlíňan Ondřej Čelůstka

Pravověrní fotbaloví fandové míří do Olomouce. Reprezentace se loučí s poněkud tristním rokem 2013 a má za úkol zamést kanadské javorové listy. Aneb s outsiderem ze 111. místa světového žebříčku FIFA, země navýsost hokejové a dost nefotbalové.

Zlínský kraj se vždycky chlubil tím, že na jeho trávnících vyrůstali pro velké kluby budoucí hvězdy, poslední dobou to platilo třeba pro Michala Kadlece. Ten ale k derniéře roku 2013 nominován nebyl. Čest praporu východu Moravy tak drží Ondřej Čelůstka. Čtyřiadvacetiletý obránce má hluboké kořeny ve Zlíně a na svoji reprezentační premiéru v elitním A týmu se moc těší. Momentálně kouše hodně tvrdý chleba v anglickém Sunderlandu. Ve slovutné Premier leauge.

Naposledy jste vyhráli nad miliardářským Manchestrem City, což musel být skvělý pocit.

Samozřejmě ano, takový tým se neporáží každý den, hráli jsme moc dobře v první půli, pak už jsme hodně bránili, ale vyšlo to, sláva byla veliká.

A teď reprezentační premiérová výzva. Jako jeden z mála jste měl jistotu trenéra Pešiceho, že nastoupíte už od pondělí, kdy byl reprezentační sraz. Potěší to?

To v každém případě, reprezentace je reprezentace, kdo by nebyl rád.

Jakou roli hraje to, že se představíte blízko domova, Olomouc není od Zlína moc daleko?

Jsem moc rád, samozřejmě se těším, že přijede rodina, známí, mají to kousek, o to více musím makat, abych si nejcennější dres udržel i do budoucna.

Ondřej Čelůstka má bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací, v Česku oblékal dres Zlína i pražské Slavie, působil v italském Palermu, tureckém Trabzosnsporu, nyní je na hostování v Anglii.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x