VOLBY: O senátorské křeslo se za Zlínsko utkají noví kandidáti

ZLÍN - Počátkem ledna nás čekají nové senátní volby, a to po Okamurově zvolení poslancem. Politické strany tak postupně zveřejňují jména svých kandidátů, kteří by mohli ve volebním obvodě číslo 80 v části Zlína a Uherskohradišťska nahradit před časem zvoleného Tomia Okamuru.

Šéfa hnutí Úsvit Tomia Okamuru možná v horní parlamentní komoře nahradí otec jeho partnerky Pavel Talaš z Napajedel na Zlínsku. Napajedelský lékař Talaš bude kandidovat za hnutí Úsvit. „Vím, že pro mnohá média to může být důvod ke kritice. Ovšem pro nás je rozhodující, aby naši voliči věděli, že můj nástupce není anonymní člověk vytažený z rukávu, ale naopak můj nejbližší člověk, na kterého se můžu stoprocentně spolehnout,“ vysvětlil novinářům Okamura

 Svého kandidáta už zvěřejnili i zlínští lidovci. „Navrhujeme starostu Uherského Brodu Patrika Kunčara. Shodl se na tom celostátní výbor KDU-ČSL,“ řekla krajská tajemnice strany Karla Vaculínová.

Svého kandidáta má už i ČSSD, ta do voleb vyšle krajskou zastupitelku Milenu Kovaříkovou.

Lhůta pro nominaci kandidátů skončí v pondělí 25. listopadu, volby v senátním obvodu číslo 80 se uskuteční 10. a 11. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x