Senior akademie vyvrcholí ve Zlíně přednáškou

ZLÍN - Pilotní ročník Senior akademie, která má pomoci dříve narozeným bránit se nejčastějším nebezpečím, vyvrcholí ve čtvrtek 21. listopadu přednáškou primátora a lékaře Miroslava Adámka na téma zdraví. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Přednáška se uskuteční od 14 hodin v obřadní síni radnice a je určena jak účastníkům Senior akademie, tak i zájemcům z řad veřejnosti. „Může přijít kdokoliv, koho zajímá téma zdravotní problémy související s věkem a nadcházejícím zimním obdobím, stejně jako to, jak se jich vyvarovat. Dostaneme se určitě také na jiné oblasti, protože po přednášce si uděláme malou besedu, ve které budu odpovídat na dotazy účastníků. Věřím, že jich bude hodně,“ prohlásil Miroslav Adámek.

Senior akademie je unikátním projektem, který letos spustila radnice s Městskou policií Zlín a dalšími partnery. Úvodního ročníku se účastní dvacítka dříve narozených, kteří během dosavadních šesti přednášek dostali například návod jak odstupovat od smluv uzavřených na předváděcích akcích, jak čelit exekucím a kriminalitě, hodně pozornosti bylo věnováno i bezpečnosti ve Zlíně nebo domácímu násilí.

O účast v  Senior akademii byl značný zájem, je tedy jisté, že projekt bude pokračovat i v příštím roce. „Zvažujeme, že bychom zrealizovali hned dva kurzy. Velmi nás překvapil přístup seniorů k tomuto projektu,“ dodal Milan Kladníček, ředitel Městské policie Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x