Kampaň na vrácení poštovních přepážek do centra Zlína vrcholí

ZLÍN - Vrácení poštovních přepážek do centra Zlína považuje za dobrý nápad už více než dva tisíce lidí, svůj názor vyjádřili v rámci anketní kampaně, kterou vyhlásilo vedení města. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Podpořit kampaň mohou lidé ještě do pátku 22. listopadu. Podpisové archy, které budou předány České poště, jsou k dispozici v informačním centru v přízemí radnice. Hlasovat je možné i prostřednictvím webu www.zlin.eu, banner s anketním formulářem je umístěný v levém sloupci na úvodní straně.

Přestože anketní kampaň stále trvá, je už podle primátora Miroslava Adámka jasné, že zájem o poštovní služby v centru Zlína je značný. „Více než dva tisíce hlasů nelze přejít mávnutím ruky. A na názory lidí by Česká pošta měla brát zřetel, jsou to její klienti. Věřím tedy, že se vedení státního podniku vrátí k jednání o zřízení alespoň malé pobočky na náměstí Míru nebo v jeho blízkosti,“ prohlásil primátor Miroslav Adámek. Ten byl zájmem veřejnosti o hlasování příjemně překvapen. „Lidem za jejich aktivitu děkuji. Bez ní bychom ve snaze vrátit poštu do centra pokračovat nemohli,“ vzkázal.

O vrácení alespoň několika přepážek do centra Zlína začalo jednat vedení radnice s Českou poštou hned ve chvíli, kdy tento státní podnik oznámil úmysl přestěhovat své hlavní sídlo z náměstí Míru do bývalého továrního areálu. Pro potřeby nové menší pobočky město vytipovalo několik prostor, ze kterých si zástupci České pošty vybrali ty, ve kterých dosud sídlí Galerie pod radnicí. „Tyto prostory jsme následně České poště garantovali,“ řekl 2. náměstek primátora Aleš Dufek, který jednání s Českou poštou společně s primátorem vede.

Svou nabídku České poště připravilo i obchodní centrum Zlaté Jablko sídlící na náměstí Míru. Nyní ji předkládá prostřednictvím radnice znovu, a to na základě ohlasu, který vzbudila právě probíhající anketní kampaň. „Jde o prostory v přízemí, které jsou orientované do ulice Rašínova. České poště jsme připraveni je nabídnout za velmi lukrativních podmínek. Lepší místo pro Českou poštu snad ani nemůže být. Pobočka by měla vlastní vstup, přímou návaznost na podchod pod ulicí Dlouhá, v blízkosti je zastávka MHD,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Zlaté Jablko Jiří Kratochvíl v dopise, který zaslal primátorovi. „Určitě tuto nabídku vedení České pošty předložím,“ ujistil Miroslav Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x