Mitas jede naplno v nových výrobních prostorách. Obouvá traktory a kombajny

Zní to jako velmi pozitivní zpráva z časů ekonomického rozkvětu. Proč ne, soudě podle poslední akvizice společnosti Mitas v Otrokovicích to tak prostě je, nejen vypadá. A dobrých, nejen ekonomických zpráv, není v Česku nikdy dost.

Prakticky na zelené louce v blízkosti místního Štěrkoviště vyrostl v Otrokovicích za 11 měsíců nejmodernější závod na výrobu zemědělských pláštů v Evropě. Jeho jen o málo starší sourozenec se má pod stejnou českou značkou čile k světu v americké Iowě. I to zní jako rajská ekonomická hudba.

Jednoduše řečeno, v budoucnu určitě půjde v mnoha světových lokalitách o to nakrmit lidi. A tak sázka na pneumatiky pro kombajny a traktory, pro zemědělskou výrobu, je na místě,“ říká při prohlídce moderních provozů předseda představenstva Mitasu Jaroslav Čechura.

80 procent produkce teď putuje do evropských zemí. „Velkou výzvou je pro nás ruský trh, tam vidíme velký potenciál do budoucna,“ říká šéf nové pneumatikárny.

Obří pláště nejsou výjimkou. Největší měří 220 centimetrů na výšku, nejtěžší má 450 kilogramů.

Výrobu jsme přesunuli z areálu Continental Barum, prakticky jsme ji nepřerušili, klobouk hluboko dolů před našimi techniky, logistiky i dělníky,“ chválí Čechura.

V novém prostředí pokračuje v práci 600 lidí, přibývá 20 nových pracovních míst pro energetiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x