Zlínský volejbal zažívá snový úvod sezóny. Fatra to potvrdila i v poháru

Dva sety v naprosté pohodě, třetí s peprnými výrazy trenéra Macka při řadě nevynucených chyb, nakonec ale po dramatické koncovce 30:28 jasné vítězství nad Ústím nad Labem ve 3. kole Českého poháru 3:0. Zlínský kouč ale úsměvy nehýřil.

Ztráta setu byla na spadnutí, v samém závěru se ale jeho svěřenci, vedoucí tým extraligy, dokonale probrali a do odvety jdou v pozici jakou si přáli. „Neuhráli jsme některé bodové situace, soupeř nás trestal kvalitním servisem a byl problém. Konec jsme ale zvládli, měli bychom postoupit,“ konstatoval s vydechnutím trenér.

Po šesti kolech extraligy mladý zlínský tým překvapivě vede nejvyšší soutěž, to tu dlouho nebylo. „Pozor, soutěž je na začátku, čeká nás šestnáct dalších utkání, pak teprve play off, ale pohled na tabulku je docela příjemný. Tým si věkově i typologicky sedne, daří se smečařům, nezaostáváme ani v přihrávce, ale znovu opakuji, soutěž je teprve v rozjezdové fázi.“

Na jaře roku 1999 se ve Zlíně juchalo, Zlín udolal ve finále play off České Budějovice a slavil se zatím jediný titul.

No, myšlenkami na zopakování se zrovna nezabývám, ale občas to hlavou bleskne, tehdy jsme ale měli tým složený z hráčů když ne světové, tak určitě evropské úrovně. Tento mančaft se zatím spíš učí, ale je na vzestupu, uvidíme, co bude dál, každopádně můžeme myslet na medailové pozice, ale bude to ještě moc těžké,“ brzdí předčasnou euforii Macek.

Už tuto sobotu pokračuje extraliga, od 16 hodin hostí Fatra v Městské hale Na Zeleném Benátky nad Jizerou a zve své fanoušky do Bartošovy čtvrti. Když už tedy muziku vedoucího týmu tvrdí shodou okolností bratři Bartošovi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x