Kroměřížští policisté hledají podvodníka

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížští policisté pátrají po mladém podvodníkovi, který návštěvníkovi v místním baru prodal kopii značkového mobilu. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Mladý muž přišel k baru, u kterého oslovil servírku a hosta. Nabídl jim značkový mobilní telefon. Tvrdil, že mu přístroj darovala jeho babička z Anglie, protože však potřebuje peníze na studium, chce ho prodat. Zboží nabízel v originální krabičce včetně příslušenství a i samotný telefon vypadal autenticky. Nejprve za něj požadoval osm tisíc korun, nakonec se ale spokojil s částkou 5 200 korun, kterou mu nabídl oslovený muž sedící u barového pultu. Poté odešel neznámo kam. Při bližším zkoumání mobilu ale kupující zjistil, že telefon je bezcennou kopií značkového přístroje.

„Mladík se tímto jednáním dopustil trestného činu podvod a v případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení,“ konstatovala Kyšnerová.

Policie teď po podvodníkovi pátrá. „Hledáme muže ve věku okolo dvaceti let, který je přibližně 160 centimetrů vysoké postavy. Měl tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do šedé mikiny s kapucí, černé kožené bundy a tmavých kalhot. Hovořil česky. Vzhledem k tomu, že máme k dispozici fotografii podezřelého, žádáme o pomoc při jeho ztotožnění také veřejnost,“ podotkla Kyšnerová.

Informace k identitě mladého muže mohou lidé poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení nebo na bezplatné lince 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x