Zlín ožije Studentskou filmovou nocí

ZLÍN - Přípravy 54. ročníku nejstaršího mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež na světě jsou v plném proudu, ve Zlíně však stále ještě doznívá ročník letošní. V rámci Ozvěn Zlín Film Festivalu mohou diváci navštívit Studentskou filmovou noc s výběrem toho nejlepšího ze studentské sekce Zlínský pes 53, serveru Zlin.cz to za Zlín Film Festival řekla Marta Vavřinová.

Poprvé od skončení festivalu budou promítány tři vítězné studentské filmy z kategorií: hraný film, animovaný film a TOP film Zlínského psa. K vidění budou také tři zástupci zlínských studentských filmů a několik jedinečných zahraničních bonusů.

Studentská filmová noc se uskuteční v úterý 26. listopadu od 20 hodin v klubu Blok 12 ve 12. budově Baťova areálu. Po promítání bude následovat after party s DJ Zlatomil. „Vstupenky v ceně 30 korun jsou slosovatelné a výherci získají zajímavé ceny,“ konstatovala Vavřinová.

Celou akcí bude provázet programová ředitelka festivalu Markéta Pášmová, která představí koncepci studentské sekce a nastíní připravovaný program 54. ročníku. Po každém bloku filmů bude následovat krátká diskuze a prostor bude i na otázky týkající se festivalu. Zahraniční filmy budou promítány v původním znění s anglickými titulky. Svou tvorbu představí dva mladí tvůrci z Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Robert Hloz a Hana Kotlářová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x