Razula ani přes sněhovou nadílku sněžná děla ještě nerozjela

VELKÉ KARLOVICE - Velké Karlovice se dnes ráno dočkaly první sněhové nadílky, ve Ski areálu Razula během dopoledne napadlo přibližně 10 centimetrů sněhu. Jak serveru Zlin.cz oznámila mluvčí resortu Valachy Martina Žáčková, sněžná děla zatím lyžařský areál nespustil.

„Aktuálně se ale teplota pohybuje těsně pod nulou, což ještě nejsou ideální podmínky pro to, abychom zahájili zasněžování. Čekáme na větší mráz, sněžná děla nejspíš pustíme dnes večer, kdy má mrznout,“ uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

Shodou okolností právě v pondělí dorazila do Ski areálu Razula nová rolba pro úpravu sjezdovek. Kdy ale vyjede do terénu a kdy bude zahájena lyžařská sezona, závisí na počasí. Předpověď v nejbližších dnech sice slibuje mrazy, ale vzápětí mírné oteplení v pátek a sobotu. „Jakmile budou podmínky pro zasněžování optimální, dokážeme pak už do týdne zasněžit a zprovoznit sjezdovku Horal. Termín spuštění vleků bude samozřejmě záležet také na přídělu přírodního sněhu,“ dodal Lubomír Sušila.

Loni byla lyžařská sezona na sjezdovce Horal zahájena 8. prosince. V jiných letech se ve Ski areálu Razula lyžovalo vždy již v období Vánoc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x