Silničáři dokončili cestu u Štítné

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ - Po téměř kilometr dlouhé rekonstruované vozovce mohou od pondělí bez dopravního omezení jezdit motoristé na jižním Valašsku. Skončily zde totiž stavební práce na obnově silnice II/495 mezi obcemi Jestřabí a Štítná nad Vláří, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

 

Rekonstrukce silnice u Štítné nad Vláří byla jednou z investičních staveb Ředitelství silnic Zlínského kraje pro letošní rok. Konečná cena stavby činí 7,3 milionu korun. Akce je spolufinancována z Regionálního operačního programu Střední Morava. Dotace má činit 70 procent uznatelných nákladů,“ informoval radní Zlínského kraje zodpovědný za oblast dopravy Jaroslav Kučera.

Celková délka rekonstruované silnice je 853 metrů. Nová vozovka je vedena ve stávající trase, pouze směrová úprava oblouku v délce 170 metrů z původní trasy částečně vybočuje. Šířka komunikace byla sjednocena na osm metrů (včetně krajnic) mimo obce a 7,5 metru v zastavěné části obce Štítná nad Vláří. Zajištěna musela být sanace nestabilních okrajů. Silničáři také obnovili odvodnění vozovky a dopravní značení.

„Není to poslední zlepšení krajské silniční sítě v oblasti jižního Valašska. V příštím roce chceme v rekonstrukci této silnice pokračovat úsekem v Jestřabí a dále směrem na Rokytnici,“ uvedl Bronislav Malý z Ředitelství silnic Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x