Otrokovické náměstí už zdobí vánoční strom

OTROKOVICE - Otrokovické náměstí od pondělka zdobí vánoční strom. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová s tím, že tentokrát jde o smrk omoriku pocházející ze soukromé zahrady v Pohořelicích.

Vánoční strom nazdobí pracovníci Technických služeb Otrokovice v průběhu úterý. Slavnostní rozsvícení je plánováno na pátek 29. listopadu na 16.30 hodin, kdy je na náměstí 3. května pro příchozí připraven bohatý kulturní program. „V programu nebudou chybět vánoční koledy a říkadla dětí z otrokovických základních škol, gymnázia, základní umělecké školy, vystoupení žesťového souboru ZUŠ Malenovice i skupiny Mini Band. Prostřednictvím akce Pomáháme potřebným, bude veškerý výtěžek z prodeje občerstvení věnován na pomoc onkohematologicky nemocným dětem,“ upřesnila Vaculová.

Původně měl na otrokovickém náměstí stát stříbrný smrk z Kvítkovic. Ten byl ale nakonec příliš velký pro přepravu, a tak město využilo nabídky odjinud. Pracovníci Technických služeb Otrokovice finišují také s instalací vánočního osvětlení po celém městě. Motivy stromečků, zvonečků a vánočních vloček ponesou sloupy veřejného osvětlení podél hlavních silničních tahů městem. Součástí vánoční výzdoby je i nápaditě vyzdobená fasáda Otrokovické Besedy. Na náměstí 3. května budou také vánočně ozdobeny závěsné květináče.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x