Ve Valašském Meziříčí rozsvítí vánoční strom

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Rozsvícení vánočního stromu na náměstí v pátek odstartuje letošní Vánoční jarmark ve Valašském Meziříčí. Příchod svátků bude město oslavovat celkem 24 dnů, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Vánoční jarmark, soutěž O nejkrásnější výzdobu, kouzelné show, rozsvícení stromu, Mikulášská nadílka. Na to všechno a spoustu dalších překvapení se občané mohou těšit v rámci oslav příchodu adventu. „Začneme v pátek tradičním jarmarkem a vše završí v neděli 22. prosince zapálení čtvrté adventní svíce,“ prozradil místostarosta Města Jiří Pernický (nez.)

Vánoce nabídnou řadu akcí. Kromě rozsvícení stromu a jarmarku je pro děti připravená soutěž O nejkrásnější vánoční ozdobu. „Vítěze vyhlásíme odpoledne. Potom bude následovat kouzelná show s čerticí Amandou a čertem Luciusem,“ řekl referent odboru regionálního rozvoje a územního plánování Daniel Šulák.

Zhruba dvacet metrů vysoký smrk rozsvítí starosta Jiří Částečka s místostarosty Miroslavem Krchňákem a Jiřím Pernickým zhruba v 17:30. V sobotu bude jarmark a v neděli je na programu výroba věnce a zapálení první svíčky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x