Přes dva tisíce Zlíňanů požaduje návrat poštovních služeb do centra

ZLÍN – Celkem 2 473 lidí se zapojilo do kampaně zlínské radnice a dalo signál České poště, že chtějí návrat poštovních služeb do centra Zlína. Primátor Miroslav Adámek (TOP 09) požádá o obnovení jednání o zřízení alespoň několika přepážek na náměstí Míru nebo v jeho blízkosti, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Lidé mohli v rámci kampaně hlasovat dvěma způsoby, a to elektronicky, nebo podepsáním do anketních archů v přízemí radnice. Elektronickou možnost na webu zvolilo 1730 lidí. Celkový počet téměř dvou a půl tisíce účastníků považuje radnice za počet, kterým by se měla Česká pošta zabývat. „Jde o jasný vzkaz lidí, že poštu v centru chtějí. Jak ti, kteří ve městě bydlí a chodí na náměstí Míru a do jeho okolí, tak ti z okolních měst a obcí, kteří do Zlína pravidelně jezdí,“ nastínil Adámek to, co vyplynulo z anketních archů.

Dodal, že radnice chce podklady brzy předat poště. Zda se však pošta k myšlence zřídit pobočku v centru Zlína vrátí, není zatím jasné. „V tomto podniku nemáme žádné zastoupení a Česká pošta nemusí brát na anketní kampaň žádný ohled,“ vysvětlil Dvořák.

„Na druhou stranu lidé poště jednoznačně vzkázali, že jim přepážky v centru města chybí. Nemůže se tedy k problému postavit tak, že je to pouze nápad radnice. Přepážky chtějí hlavně lidé, tedy klienti České pošty. A s tím hodláme vyjednávat,“ řekl náměstek primátora Aleš Dufek, který dialog s Českou poštou společně s primátorem vede.

O zachování přepážek v centru města usiluje radnice od chvíle, kdy státní podnik oznámil stěhování svého hlavního zlínského sídla do bývalého továrního areálu. Ke vzniku nové pobočky si pošta vybrala prostory, ve kterých sídlí Galerie pod radnicí. „Později ale začala od záměru zřídit pobočku v centru couvat s tím, že se poohlíží po jiných lokalitách,“ podotkl Dvořák.

V průběhu anketní kampaně se znovu ozvalo s nabídkou pro Českou poštu i obchodní centrum Zlaté Jablko sídlící na náměstí Míru. „Jsme připravení nabídnout za velmi lukrativních podmínek místo, které už ani lepší nemůže být. Pošta by měla vlastní vstup a přímou návaznost na podchod pod ulicí Dlouhá, v blízkosti je zastávka městské hromadné dopravy,“ informoval ředitel Zlatého Jablka Jiří Kratochvíl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x