Sněhová děla v pilné práci. Jak je na horách?

Mrazivé noci i rána přejí provozovatelům lyžařských středisek ve Zlínském kraji. Sněhová děla jedou naplno, bílé nadílky pořádně přibývá, zahájení sezóny je na spadnutí.

Sněhová děla se u nás rozjela naplno, bude hodně záležet na počasí, zatím buďme realističtí, tento víkend to ještě nebude, ale milovníci prkének všeho druhu by se mohli poprvé sklouznout už příští týden,“ hlásí z Velkých Karlovic mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Pořádně rušno je v blízkém okolí největšího areálu v kraji. „Udělal se krásný den, už jsem to musel vyzkoušet,“ hlásil z Karolinky Karel Palička. Vyrazil na lyže i na sněžný skůtr.

Pohyb v tak krásném prostředí dodává skvělou náladu,“ prozradil starou známou pravdu. Zasněžování na jedné z nejdelších sjezdovek východu Moravy běží rychlým tempem, otevření areálu by mělo být otázkou dnů. „Jen se nesmí výrazně oteplit,“ říká zkušený exčlen Horské služby.

Na Soláni díky přírodním podmínkám leží 12 centimetrů sněhu. A přibývá umělého, nad ránem tu měli 8 pod nulou. „Taky u nás jsme zapnuli děla, ale moc optimisticky to nevidím, v závěru týdne se zřejmě oteplí, uvidíme,“ nechává věcem přírodní spád provozovatel areálu Roman Křenek.

Nespí samozřejmě ani další střediska. Na Stupavě dokončují akumulační nádrž na vodu, aby mohli zasněžovat i tehdy, kdy jim zamrzne voda v místní říčce, chystají se i na Trojáku a Tesáku, stejně jako na jiném místě kraje, Mikulčině vrchu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x