FOTOGALERIE: Výstava betlémů ve Hvozdné

HVOZDNÁ - Ve Hvozdné na Zlínsku začala v pátek tradiční Výstava Betlémů. Jak serveru Zlin.cz řekla organizátorka akce Tereza Peterková, zřejmě největším lákadlem je betlém v životní velikosti.

Výstava se koná v divadle místních ochotníků a končí v neděli. K vidění jsou velmi rozličné betlémy. „Návštěvníci mohou obdivovat například betlémy vytvořené z vlny, příze, drátků, skla, těsta nebo slámy. Výstavu tvoří díla mechanická i figurální. Samozřejmě, že nechybějí ani klasické betlémy ze dřeva nebo keramiky,“ podotkla Peterková.

Výstavu doplní i ukázky řemesel a na co se dívat bude i v sobotu a neděli. Od 9.30 do 11.30 hodin předvede Martin Slačálek modelování poslepu, od 13 do 15 hodin Lubomír Marušák ukáže svůj řezbářský um a od 16 do 18 hodin bude  svou práci prezentovat výrobce slaměných ozdob František Zuska. V neděli se lidé mohou v čase od 8.30 do 10 hodin těšit na Ludmilu Kalivodovou a její vizovické pečivo, od 11 do 13 hodin ji vystřídá Jaroslav Martínek se svou keramikou a od 14 do 16 hodin zakončí ukázku řemesel Vlastimila Bačuvčíková, která se věnuje paličkování.

Hvozdenská výstava betlémů má dlouholetou tradici, letos se koná podesáté.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’16334′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚866‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚16334‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x