Zlínská knihovna se promění v říši pohádek a příběhů

ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně připravila na sobotu akci nazvanou Den pro dětskou knihu. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí 14|15 Baťova institutu Michaela Mitáčková.

Program je určen nejen pro děti, ale i jejich rodiče, prarodiče, tety a strýce. Začne od devíti hodin a potrvá do 13 hodin. Vše se uskuteční v 15. budově 14|15 Baťova Institutu.

Děti se mohou těšit na výtvarnou dílničku nebo předvánoční čtení. Zhlédnout mohou i Vánoční hru v podání divadla Kufr z Brna. „Je to poetická hra dvou zaručeně pravých andělů, kteří oznamují narození Ježíška v Betlémě. V představení diváci uvidí pravý dřevěný betlém, bude se zpívat i muzicírovat. Děti potěší i drobné andělské kejkle,“ prozradila ředitelka knihovny Zdeňka Friedlová.

Během dopoledne návštěvníci uvidí i výstavu připravenou ze soutěžních příspěvků výtvarné soutěže Zvířátka v zimě. Malí i velcí návštěvníci se stanou porotci této soutěže. Každý návštěvník bude moci ohodnotit nejhezčí díla. Autoři obrázků s nejvyšším počtem hlasů pak získají dárky od partnerů celé akce. „Nejlepší výtvarníky oceníme knížkami, těšit se mohou i na originální nafukovací hračky nebo balíček vitamínů,“ doplnila Friedlová. Pro děti bude během dne připraveno i drobné občerstvení.

V rámci Dne pro dětskou knihu si budou moci děti do 10 let vyřídit v knihovně průkazku zdarma. Dospělí mohou nakoupit dětem knižní vánoční dárky nebo hračky.

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se k celostátní akci Den pro dětskou knihu připojila již poněkolikáté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x