Benefice Valašského jarmeku pomůže opravit pec i vydat sbírku lidových vyprávění

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašský mikulášský jarmek ve Valašských Kloboukách se každý rok zavazuje rozdělit výtěžek ze své benefice mezi pořádající občanská sdružení, a to s cílem pomoci jejich projektům a záměrům. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Pokud se i letos podaří dosáhnout kladného výsledku, pak by z jeho podílu mohla být v dřevěnici na Kosence opravena pec a dokončena půda. „Příspěvek by získaly také oslavy 20. výročí vzniku dětského souboru Klobučánek a byla by vydána sbírka lidových vyprávění z Nedašovského Závrší,“ doplnila Marie Valčíková z Muzejní společnosti ve Valašských Kloboukách. S benefiční podporou by se také mohl uskutečnit program využití volného času seniorů při zájezdech a setkáních, pokračovalo by se v opravách sálu TJ Sokol a studenti gymnázia by měli opět lepší podmínky pro multimediální propagaci regionálního kulturního dědictví. Sdružení Valašský jarmek by pak svůj podíl vložilo do rozvoje akce samotné.

Loni se podařilo vybrat téměř 150 tisíc korun a peníze posloužily například Kosence na šindelovou střechu dřevěnice, sál v Sokole se dočkal nové podlahové krytiny, dřevěnice U Pivečků protipožární signalizace a Národopisný soubor Klobučan nových krojů. I letos mohou návštěvníci jarmeku přispěním do benefičních kasiček na dobrovolné vstupné podpořit další užitečné záměry.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x