V Dolní Bečvě mají Peklo

Jenom, abychom to v předvánočním shonu maličko nepopletli. Na mnoha místech už září vánoční stromy, ale jak by k tomu přišel Mikuláš. Tahle postava se stejně oblíbenými čerty i anděly si jaksi nezaslouží, aby byla opomíjena.

Přesně tohle si řekli šikovní lidé v Dolní Bečvě a tak ještě dříve, než se do kraje pod vrcholky Radhoště a Pusteven přihlásí Vánoce, udělali si čas na krásnou Mikulášskou výstavu.

A na ní rozhodně nesmějí chybět ani čerti,“ říká hlavní organizátorka Ludmila Kulišťáková při pohledu, jak si to ve zdejším Klubu seniorů pěkně v pekle a pěkně v teple rozdávají černočerní čerti v plné slávě a životní velikosti u kotle. Mimochodem nechybějí jim ani karty, tak, jak to má být. Nad třemi pekelníky ovšem bdí také Mikuláš a andělé. „To aby se děti nebály, ale přišly se s rodiči i jejich rodiči potěšit, co všechno tu lidé umějí stvořit,“ vysvětluje Kulišťáková.

A že toho tedy je. Pod heslem Tradice-inspirace-tvořivost tu místní přesvědčují, kolik talentu v nich dříme. Co dříme, kolik ho dávají na odiv.

Každého, kdo až do 7. prosince kdy Mikuláš skutečně odevzdá čas vánočním přípravám přijde, musí potěšit třeba bohatá ukázka ručních prací, svícny, palmové svíčky, nejrůznější květinové vazby.

Vánoce jsou ale skutečně nablízku a tak se objeví i adventní věnce, anebo velmi originální vánoční stromky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x