Frekventovanou silnici v Rožnově přejdou lidé bezpečně až na jaře

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Důležitý přechod pro chodce u Městské knihovny Rožnov, protínající komunikaci I/35, vznikne až na jaře příštího roku. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Radní schválili prodloužení termínu. Důvodem je přečíslování parcelních čísel Ředitelstvím silnic Zlínského kraje. Stavební povolení, které již mělo město Rožnov vydáno, tak ztratilo platnost.

Rožnovská radnice chtěla letos vybudovat ostrůvek v rámci přechodu pro chodce na silnici I/35 vedoucí podél Rožnovské Bečvy mimo jiné také kolem takzvaného prostředního mostu u městské knihovny. „Měli jsme již vydáno stavební povolení a podepsanou smlouvu na realizaci přechodu s dodavatelem stavby. Bohužel Ředitelství silnic Zlínského kraje přečíslovalo parcely v této části komunikace a vydané stavební povolení tak ztratilo svou platnost. Město teď musí požádat o nové povolení,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková. Parcely byly změněny při opravě mostu přes Veřmířovský potok.

„Vzhledem k tomu, že za ostrůvkem budeme dělat ještě odbočovací pruh na Bezručovu ulici a autobusový záliv, je nutno na komunikaci nastříkat dočasné barevné značení, což by v zimních měsících nebylo možné. Jakmile to však počasí dovolí, tak na jaře budeme tuto investici realizovat,“ dodala Blinková.

Celkový rozpočet investice, hrazené z rozpočtu města, je do jednoho milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x