V Kloboukách začínají první adventní trhy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - První adventní svíčku rozsvítí v neděli také na netradičním adventním věnci ve Valašských Kloboukách, který je součástí Klobouckých adventních trhů. Serveru Zlin.cz to za valašskoklobouckou radnici uvedla Sandra Novotná Kollerová.

Kloboucké adventní trhy se budou konat ve Valašskoklobouckém podnikatelském centru o každé ze čtyř nedělí. První trhy nabídnou podívanou na řemesla, betlémy, staré fotografie i na výrobu adventních dekorací a vánočních ozdob.

„Protože je pro většinu z nás advent výjimečným a silným obdobím přípravy na Vánoce, snažíme se jeho prožívání zpříjemnit různými dekoracemi, věnci a výzdobou. Proto jsme této tématice věnovali také první Kloboucké adventní trhy. Návštěvníci se budou moci inspirovat prací floristek a podívat se na ruční zdobení baněk i výrobu slaměných ozdob. Děti pozveme k zapojení do společné tvorby velkého betlému,“ řekla k programu Marie Kolajová z městského informačního centra.

Už v devět hodin se na nádvoří podnikatelského centra rozprostře řemeslný trh, který lidem nabídne keramiku, šperky, vánoční bytové dekorace, betlémy, věnce a vazby, figurky z kukuřičného šustí, ale také ručně vyráběná vánoční přání a mýdla nebo originální andělky. „Pracovat tu bude kovář i řezbář a po obědě bude k dobré pohodě hrát cimbálová muzika Bača z Valašského Meziříčí,“ prozradila Marie Kolajová. Chybět nebude stylové občerstvení jako horký punč a medovina, kyselice, guláš, sýry či brambůrky od farmáře.

V sále bude už od rána k vidění výstava zajímavých betlémů a starých fotografií z historie Valašských Klobouk. Po poledni se prostor promění ve floristickou dílnu a předvádět se zde bude výroba adventních a vánočních dekorací. Po setmění pak stane v hlavní roli nedělního programu adventní věnec města. Požehnat jej přijde otec Karel Janíček, který se také společně se scholou Ovečky ujme rozsvícení první svíčky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x