V Rožnově si musejí staré řidičáky vyměnit ještě tři stovky řidičů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkem 300 řidičů z Rožnova pod Radhoštěm si musí ještě do konce roku požádat o výměnu řidičských průkazů. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Tomáš Gross.

Čas na výměnu se ale podle Grosse krátí. Vyhotovení nového průkazu trvá přibližně 12 dnů. A rožnovská radnice bude otevřena v tomto roce pouze do 23. prosince.

Povinnost vyměnit si stávající řidičské průkazy za nové se týká všech řidičů, kterým byl jejich průkaz vydán do 30. dubna 2004. „Je nutno, aby všichni, kterých se toto týká, zamířili na odbor dopravy rožnovského městského úřadu co nejdříve. Vzhledem k tomu, že se blíží konec roku, je pro podání žádosti k výměně řidičského průkazu jeden z posledních termínů,“ upozornil vedoucí odboru dopravy Petr Opálka.

Odbor dopravy, agenda registru řidičů zároveň žádá držitele řidičských průkazů, kteří si již zažádali o výměnu řidičského průkazu, ale ještě si nový řidičský průkaz nepřevzali, aby tak učinili, co nejdříve.

Pokud si řidiči včas svůj průkaz nevymění, hrozí jim od 1. ledna ze strany policie nebo správního orgánu pokuta, jelikož nebudou mít platný řidičský průkaz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x