Zlínské divadlo chystá premiéru komedie Hrabě Monte Carlo

ZLÍN - Prosincová premiéra v Městském divadle Zlín bude patřit autorské komedii Hrabě Monte Carlo. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí divadla Veronika Jurčová, diváci se na ni mohou těšit 7. prosince.

Na tělo velkému zlínskému jevišti a hercům napsala hru osvědčená autorská dvojice Roman Vencl a Michaela Doleželová, která má na svém kontě skoro dvě desítky komedií, co se hrají už nejen v Čechách a na Slovensku, ale pomalu pronikají do celé Evropy. Jejich nejznámější komedie Když se zhasne byla přeložena do pěti jazyků a stala se nejhranější českou komedií v sezoně 2011/2012. Michaelu Doleželovou mohou diváci znát i jako spoluautorku věčně vyprodané komedie ve Studiu Z Vzpoura nevěst. Režie Hraběte Monte Carlo se chopil Jakub Nvota, režisér diváckého hitu Splašené nůžky, Shakespeare ve 120 minutách nebo také megaúspěšné komedie Sluha dvou pánů. Společně chtějí navázat na úspěšnou tradici inscenací jako například Figarova svatba, Sluha dvou pánů nebo Brouk v hlavě.

 Komedie Hrabě Monte Carlo zavede diváky do města hazardu, které se probouzí k životu. Sjíždí se sem lidé z celého světa, aby zde pokoušeli štěstí a roztočili svoje peníze. Avšak i město neřesti má svou odvrácenou tvář – malé, zapadlé náměstíčko s nenápadnou kavárnou, jejíž majitelka zapříčiní, že na jinak nudném předměstí bude mnohem více ruchu a napětí než ve všech kasinech Monte Carla dohromady. „Městečko spojí zpráva, že náměstí koupil tajemný milionář Hrabě Monte Carlo. Kolotoč událostí udělá z malého náměstí střet zájmů, kde se bude hrát o všechno. Humor se bude střídat s napětím a vyústí v nečekané pointě,“ prozradil Nvota.

V hlavní roli se představí hvězda letošní ankety Aplaus, absolutní vítězka Hana Tomáš Briešťanská. Dále hrají Luděk Randár, Pavel Leicman, Jana Tomečková, Petra a Radovan Královi, Zdeněk a Romana Julinovi, Rostislav Marek a další. Jako speciální host se představí herečka Vlasta Hartlová z Moravského divadla Olomouc.

Tato inscenace klade před některé herce nečekané výzvy. Petra Králová byla nucena zamířit do kasina, Radovan Král se doma učí fráze v bulharštině a musí v sobě potlačit jakékoliv náznaky klaustrofobie, Radoslav Šopík má za úkol oprášit řidičský průkaz pro skupinu A1, Petr Vaněk (j.h.) trénuje, jaké to je zůstat bez hnutí několik minut a Vlasta Hartlová dostala za úkol vyzkoumat přímý vliv některých psychotropních látek na organizmus člověka. Speciálním bonusem bude přítomnost DJ Marka Košuliče, který bude během každého představení mixovat hudbu přímo na jevišti. „Každé představení bude díky tomu neopakovatelné a jedinečné,“ prozradil režisér.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x