Ve Zlíně začala jezdit nová linka MHD

ZLÍN - Ve Zlíně začala s nástupem prosince fungovat zcela nová linka MHD, a to číslo 38. Serveru Zlin.cz to za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice uvedl Vojtěch Cekota.

Linka spojí polikliniku, nemocnici Atlas, poštu v bývalém továrním areálu, krajský úřad, muzeum, galerii, vlakové i autobusové nádraží a krajskou nemocnici. Hlavní ambicí centrální linky je umožnit lidem pohodlně cestovat mezi významnými institucemi, a to bez přesedání. „Zřídit tento autobusový spoj určitě má smysl,“ prohlásil zlínský primátor Miroslav Adámek.

Celý okruh centrální linky bude dlouhý sedm a půl kilometru, v dopravní špičce jej autobus projede za 26 minut. Počítá se s celkem 17 zastávkami, z nichž sedm bude zcela nových, tedy v místech, kde dosud MHD nikdy nezastavovala.

V pracovní dny bude po centrální lince jezdit vůz DSZO v přibližně třicetiminutovém intervalu. „Asi po třech měsících provedeme průzkum vytíženosti linky. Bude-li zájem cestujících větší, je možné budoucí zkrácení intervalu na patnáct minut,“ ujistil Josef Kocháň, ředitel dopravní společnosti.

Díky centrální lince už lidé přijíždějící do Zlína vlakem nebudou muset přecházet se zavazadly několik set metrů přes celé autobusové nádraží až k nejbližší zastávce MHD U Zámku, ale mohou se dostat do centra s využitím tohoto autobusu. V některých částech města linka výrazně zkrátí docházkové vzdálenosti na nejbližší zastávky, například v severní části čtvrti Podvesná nebo v ulicích Vodní a Kvítková. A právě ulici Kvítkovou by měla pomoci znovu oživit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x