Zlínská radnice nesouhlasí s rušením tříd na gymnáziích

ZLÍN - Vedení Zlína kategoricky nesouhlasí s rušením tříd na gymnáziích ve městě, svůj vzkaz směřují ke krajským radním. Podle radnice jde o rozhodnutí nesystematické, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Hlavním efektem takového kroku bude podle vedení města ještě větší počet nepřijatých žadatelů o studium na špičkových gymnáziích na Lesní čtvrti a TGM.

„Tohle rozhodnutí Zlínského kraje považuji za nehoráznost. Přijde mi, že trestá obě zlínská gymnázia za to, že nabízí velmi kvalitní vzdělání a je tak o ně zájem. Chápu, že je nutné řešit klesající počet studentů, ale mělo by se tak dít na těch školách a v těch městech, kde zájem o studium není. A ne v gymnáziích ve Zlíně, kde každoročně musí zájemce o studium odmítat z kapacitních důvodů,“ prohlásil primátor Miroslav Adámek.

Rozhodnutí krajské rady odmítá celé vedení zlínské radnice, které pověřilo Miroslava Adámka, aby zaslal hejtmanu Stanislavu Mišákovi dopis, ve kterém požádá Zlínský kraj jako zřizovatele obou zlínských gymnázií o zrušení záměru snížit počet tříd na těchto školách. „Toto téma také otevřu na nejbližším krajském zastupitelstvu. Zároveň budu žádat krajskou radu, aby nás seznámila se svou školskou koncepcí,“ ujistil Miroslav Adámek.

Pokud dojde skutečně ke zrušení dvou tříd na gymnáziích na Lesní čtvrti a TGM, budou mít studenti ve Zlíně k dispozici pouze šest tříd pro první ročník, což by byl stejný počet, jako nabízí dohromady gymnázia v mnohem menších Uherském Hradišti a Starém Městě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x