Město Zlín chystá prodej vánočních růží

ZLÍN - I v letošním roce podpoří město Zlín charitativní prodej vánočních růží s názvem Vánoční hvězda, který organizuje Sdružení Šance. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Letos se akce uskuteční ve středu 4. prosince, v přízemí zlínské radnice je bude možné koupit od devíti hodin. Veškerý výtěžek akce bude poukázán na léčbu onkologicky a hematologicky nemocných dětí.

„Vánoční hvězda má smysl a velmi rádi ji podporujeme, vždyť pomáhá nemocným dětem a jejich rodičům. A těší mě, že se naše spolupráce ještě více prohlubuje,“ sdělil primátor Miroslav Adámek.

Radnice letos podpoří organizátory nejen tím, že zakoupí 50 kusů velkých vánočních růží a poskytne k prodeji své prostory, ale také pomůže s rozvozem těchto květin po Zlíně i okolí. Vánoční růže budou stát stejně jako v loňském roce. Velká vyjde na 150 korun (z nichž 47 korun dostane jejich pěstitel a 103 korun Sdružení Šance), menší bude o 50 korun levnější.

V loňském roce vynesl prodej vánočních růží částku přes půldruhého milionu korun. I díky němu může Sdružení Šance hradit rodičům pobyt s léčeným dítětem v nemocnici po dobu tří měsíců, finančně pomáhat rodinám s onkologicky či hematologicky nemocnými dětmi nebo zaplatit rodinám s dítětem po absolvování léčby týdenní zotavovací pobyt. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x