FOTOGALERIE: Elán zahrál unplugged ve vyprodaném Kongresovém centru

ZLÍN - Zlínské Kongresové centrum ve Zlíně zažilo v pondělí večer jedinečný unplugged koncert slovenské legendární kapely Elán. Jejich představení bylo zcela vyprodané.

Po vyprodaných halových koncertech The Best Of nejúspěšnější rockové skupiny česko-slovenské populární hudby se podařilo přesvědčit skupinu a její management, aby v České republice uspořádali ojedinělý a neopakovatelný projekt – Elán v Divadle. Skupina, která na lusknutí prstu vyprodá desetitisícové hokejové haly, se poprvé a naposledy rozhodla pro turné, které je určeno pouze pár stovkám fanoušků.

Zájem o koncert byl tak obrovský, že formace musela přidat ještě dva koncerty.
Toto komorní představení všech největších hitů předvedli Eláni ve Zlíně v plné sestavě – tedy Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl – a v novém, akustickém provedení. Bez doprovodné skupiny představila kapela své hity v úplně novém pojetí, aranžmá, včetně doprovodných dialogů.
 
Elán je slovenská pop-rocková hudební skupina, v jejímž čele figuruje kytarista a zpěvák Jozef Jožo Ráž. Založena byla roku 1968 další výraznou osobností slovenské hudby, Václavem Vašo Patejdlem, který dlouhou dobu tvořil s Rážem neodmyslitelnou dvojici. Partička pubertálních čtrnáctiletých kluků začala hrát po různých klubech, restauracích a získávala si postupně renomé. Do povědomí veřejnosti se dostala začátkem 80. let, když na největší československé hudební soutěži Bratislavská lyra ’80 získala Stříbrnou lyru se svou skladbou Kaskadér.
 

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’16349′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚868‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚16349‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x